+32(0)3/766.06.46 +32 (0)476.40.26.93

Al jaren waren wij fan van programma’s zoals “Ik vertrek”, “De Italiaanse droom” en “Met vier in bed” die een beeld gaven van mensen die op een bepaald moment een andere invulling zochten voor hun dagelijkse activiteiten.

Om die reden keken we al een hele tijd uit naar huizen met ziel waarin we ons nieuw leven konden beginnen.

Na een lange zoektocht vonden we in Nieuwkerken-Waas ons droomhuis: Kasteel De Windt.

Na de nodige tegenslagen en vertragingen bij de renovatiewerken zijn we blij u welkom te heten in ons huis om te genieten van de gerenoveerde kamers in onze Bed & Breakfast ,om deel te nemen aan één van onze workshops (creatief of financieel)of voor een afspraak voor assistentie bij uw administratie.

Tot binnenkort.

Ludwig en Anne Steenssens-Van den Broeck

Renovatie

Toen we dit pand aankochten was het aanvankelijk de bedoeling om de werken te beperken tot het schilderen van de gevel en het installeren van kamers in het bestaande bijgebouw.

Naarmate de werken vorderden werden we echter geconfronteerd met een paar onaangename verrassingen zodat we uiteindelijk belandden in een uitgebreide renovatie i.p.v. een beperkte opsmukbeurt.

Onstabiele gedeelten van de buitengevel werden afgebroken en opnieuw opgemetst. De oude ramen met enkel glas werden vervangen. De plaaster op de binnenmuren die aangetast was door ingesijpeld water werd afgekapt en de muren behandeld met schimmel-en vochtwerende producten en daarna opnieuw geschilderd. Gedeeltes van de plafonds en de moulures zijn opnieuw geplaatst. Het oude dak en de lekkende dakgoten werden vernieuwd en voorzien van isolatie. Balken werden vervangen, chauffage heraangelegd, smeedwerk behandeld,… En als klap op de vuurpijl werd het oude zijgebouw afgebroken en kwam er een gelijkaardige nieuwbouw waar de kamers van de B&B in worden ondergebracht.

Het is duidelijk dat dit avontuur ons veel meer inspanning en tijd heeft gekost dan we aanvankelijk begroot hadden. Wanneer we terugkijken zijn we – niettegenstaande alle tegenslagen – toch nog tevreden met onze beslissing om aan dit avontuur te beginnen en trots dat we het tot een goed einde hebben gebracht.

We hopen dan ook jullie te ontvangen als gast in onze B&B of als deelnemer aan één van onze workshops.

Online reserveren

  • Toon beschikbaarheid
  • Online reserveren via beveiligde verbinding
  • Rechtstreeks boeken
  • Altijd de beste tarieven
  • Geen reserveringskosten

Meer...

Bed&Breakfast Kasteel De Windt

Ludwig Steenssens – Anne Van den Broeck

Gyselstraat 47
9100 Sint-Niklaas (Nieuwkerken-Waas)
+32(0)3/766.06.46
+32 (0)476.40.26.93

CONTACT
© 2010-2022 Bed and Breakfast Kasteel De Windt, 9100 Sint-Niklaas Nieuwkerken-Waas